28 oktober 2019

De aanmelding voor de voorlopersregeling is gesloten. De gebiedscommissie is bezig met het opstellen van een definitieve subsidieregeling voor het nemen van preventieve maatregelen tegen wolvenschade voor alle schapen- en geitenhouders in het aangewezen wolvengebied op de Veluwe.
De kaart van het aangewezen leefgebied is hier te vinden: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/prb-2019-2393.html

Afgaande op informele toezeggingen is het zeer waarschijnlijk dat de subsidieregeling met terugwerkende kracht vanaf 29 maart 2019, de datum van publicatie van het wolvengebied, zal gelden. De hoogte van de vergoeding is nog niet bekend.

Wij raden de schapen- en geitenhouders op de Veluwe aan om niet te wachten met het nemen van wolfwerende maatregelen. Bewaar de facturen van de aangeschafte materialen, zodat over enige tijd een aanspraak kan worden gedaan op de subsidieregeling. De brochure 'Bescherming van vee tegen wolven' van BIJ12 bevat meer informatie (let op: op details achterhaald door meer recente Duitse publicaties)
https://www.bij12.nl/assets/Brochure-BIJ12-Bescherming-van-vee-tegen-wolven-3.definitief-1.pdf

Voor advies kan contact worden opgenomen met Wolf-Fencing Nederland.

Schapen- en geitenhouders in het aangewezen leefgebied van de wolf kunnen alvast een aanvraag voor vergoeding indienen door onderstaand formulier in te vullen en te sturen naar de gebiedscommissie preventie wolvenschade Gelderland (e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)
Aanvraagformulier preventie wolvenschade (docx) >